Kezdőlap

 

Időjárási összefoglaló 2013 - Egyházasrádóc

Éves statisztikák -->

Január:
Január legnagyobb részét csapadékos és igazi téli időjárás jellemezte. A hónap első napjaiban még enyhe idő volt, sokszor éjszaka sem fagyott, napközben pedig 5 fok feletti csúcsértékek is előfordultak. 7-én azonban egy hidegfrontból 7 cm hó esett, mely másnap elolvadt. 10-e után fokozatos lehűlés kezdődött, illetve az elkövetkezendő időszakban több mediterrán ciklon is kialakult. Ennek köszönhetően 13-átol kezdve téli időszak köszöntött be végig 0 fok körüli hőmérsékletekkel és gyakori havazásokkal. 15-én reggelre 20 cm-es, majd 17-ére 30 cm-es hóréteg alakult ki, de délutánonként gyengén olvadt. 18-án viharos széllel és jelentős hófúvásokkal kissé hidegebb, majd 20-a után átmenetileg enyhébb levegő érkezett fölénk, és 21-én eső is esett. Emiatt gyorsult az olvadás, de még 10 cm felett maradt a hóvastagság. 23-ától ismét visszaesett a hőmérséklet, 26-án és 27-én pedig kiderült az ég, így éjjel a hó miatt erőteljesen lehűlt a levegő. Az utóbbi napon mérhettük a hónap leghidegebb értékét, -13,6 fokot. A havas időszak zárásaként 28-án még 6 cm hó esett, majd január utolsó napjaira jelentős felmelegedés érkezett. A havi maximum így 31-én állt be 13,2 fokos értékkel.

A hónap csapadékösszege 85 mm lett, mely jelentősen meghaladta az átlagos értéket. A havi középhőmérséklet a napi minimum- és maximum-értékekből számolva 0,36 fok, míg a WS automata 5 percenkénti adatsorából számolva 0,07 fok lett, ami kb. 1 fokkal magasabb az átlagosnál.

A hónap fotói:

30 cm-es hótakaró január 17-én reggel Hópehely január 28-án

Február:
Februárban folytatódott a téli idő, kiemelkedően sok csapadékkal. A hónap első napjaiban a január végi enyhülést követően napról-napra csökkent a hőmérséklet. A legmelegebb 1-jén volt 9,1 fokkal, ami egyben a havi maximum is lett. 6-án reggel kisebb havazás is előfordult, 2 cm hó hullott. 10-étől egy mediterrán ciklon hatása alá kerültünk, melyből a következő napokban többször havazott. A legnagyobb, 14 cm-es hóréteg 14-én reggelre alakult ki. Ebben a periódusban volt a hónap leghidegebb napja is, 11-én hajnalra ugyanis -8,9 fokig hűlt le a levegő. Ezt követően szárazabb és enyhébb időszak következett, így a hó 18-ára elolvadt. Az éjszakai hőmérsékletek ezekben a napokban 0 fok körül, míg a maximumok 5 fok körül alakultak. 21-étől lehűlés kezdődött, és ismét csapadékosra fordult az idő. 21-én este már előfordult kisebb hóesés, 23-ára virradó éjszaka pedig intenzív havazásból 17 cm hó hullott, és ezzel 23-án reggel 21 cm-es hóréteget mérhettünk. Napközben azonban olvadásnak indult a hó, és az esti újabb havazást éjjel eső váltotta fel. 26-ára virradóan jelentős mennyiségű, 24 mm eső esett, mely az olvadó hóval együtt bel- és árvizeket okozott. A hónap utolsó napjaiban viszont már szárazra és enyhébbre fordult az idő.

A hónap csapadékösszege 93,5 mm lett, mely ismét jóval átlag felettinek bizonyult. A havi középhőmérséklet a napi minimum- és maximum-értékekből számolva 1,56 fok, míg a WS automata 5 percenkénti adatsorából számolva 1,19 fok lett, ami megegyezik az átlagossal.

A hónap fotói:

Hógombóc a szombathelyi Csónakázó-tóban február 13-án Behavazott erdő február 23-án

Március:
Március változatos, hűvös idővel telt, és a hónap második felében jelentős csapadék hullott. 1-jétől 9-éig száraz, gyakran napos időszak alakult ki, egyre magasabb hőmérsékletekkel. A periódus végére megszűntek az éjszakai fagyok, napközben pedig 10 fok fölé emelkedett a hőmérséklet. 8-án 18,5 fokos csúcsértéket mérhettünk, ami egyben a havi maximum is lett. 9-étől kezdve kissé csapadékosra fordult az időjárás, és ezzel együtt fokozatosan visszaesett a hőmérséklet. 14-én egy erőteljes mediterrán ciklon ért el bennünket, mely kisebb havazást is okozott, és viharossá fokozódott az északi szél. A következő napokban éjjelente ismét fagyott, és napközben is csak 5 fok körül alakultak a legmagasabb hőmérsékletek. 18-án egy újabb mediterrán ciklon haladt át felettünk, mely mögött a következő napokban rövid időre visszatértek a tavaszias, 10 fok feletti hőmérsékletek. 23-ától azonban hideg levegő árasztotta el térségünket, és havazások is előfordultak. 25-én és 26-án egész nap fagyott, és emellett 27-én reggelig 12 cm hó hullott. 28-án reggelre csökkent a felhőzet, így a hónap leghidegebb minimumaként ekkor -6,2 fokig hűlt le a levegő. A következő napokban folytatódott a hűvös idő kiadós esőzésekkel, de 31-én havazás is volt. 30-án kiemelkedősen sok, 31 mm csapadék hullott.

A hónap csapadékösszege 86,5 mm lett, mely újfent meghaladta az átlagos mennyiséget. A havi középhőmérséklet a napi minimum- és maximum-értékekből számolva 4,13 fok, míg a WS automata 5 percenkénti adatsorából számolva 3,65 fok lett, ami kb. 1,5 fokkal alacsonyabb az átlagosnál.

A hónap fotói:

Pollenkoszorú a Nap körül március 8-án Havazás és hófúvás március 26-án

Április:
Áprilisban már szárazabb időben volt részünk, és a télies kezdés után a hónap végére kora nyári idő köszöntött be. 1-jén, 2-án és 3-án még hideg volt, az utóbbi napon mindössze 3,1 fokos maximumot mérhettünk. Emellett mindhárom nap előfordult havazás, éjszaka átmenetileg megmaradó hólepellel. 2-án 14 mm csapadék hullott, mellyel ez lett a hónap legcsapadékosabb napja. Ezt követően lassú enyhülés vette kezdetét, de a 10 fokot elsőként csak 8-án lépte át a hőmérséklet, amikor már csökkent a felhőzet. A reggeli órákban azonban -1,6 fokig hűlt le a levegő, mely áprilisban a legalacsonyabb minimumnak bizonyult. A következő napokban felgyorsult a melegedés üteme, így 12-én délután már 20,1 fok volt. Ezen a napon viszont egy gyenge front haladt át felettünk, melyből 7 mm eső, zápor hullott. A front mögött nem esett vissza a hőmérséklet, sőt fokozódott a meleg, és 18-án már elérte a csúcshőmérséklet a 24,9 fokot. Ezután néhány fokkal hűvösebb és nedvesebb levegő áramlott fölénk, így 22-én zápor, zivatar is kialakult. A hónap hátralévő részében csapadékmentes, és ismét meleg idő köszöntött be. A maximum-hőmérséklet már többször meghaladta a 25 fokot, és 10 fok feletti minimumok is előfordultak. A legmelegebb 30-án volt 27,5 fokos csúcsértékkel.

A hónap csapadékösszege 31 mm lett, mely elmaradt az átlagostól. A havi középhőmérséklet a napi minimum- és maximum-értékekből számolva 11,87 fok, míg a WS automata 5 percenkénti adatsorából számolva 11,82 fok lett, ami kb. 2 fokkal magasabb az átlagosnál.

A hónap fotói:

Növekvő gomolyfelhők a közeledő hidegfront előtt április 12-én Az Alpok távoli, hófödte csúcsai április 13-án

Május:
Májusban ismét csapadékos idő köszöntött be, de a hónap nagy részében kellemen alakult a hőmérséklet. A hónap első felében kétszer fordult elő kisebb lehűlés, előbb 2-án, majd 10-én. Azonban a hűvösebb napokon is 20 fok körül alakultak a maximumok, míg előttük egy-egy napon a 25 fokot is elérte a csúcsérték. Emellett az éjszakák is enyhe, 10-15 fok körüli hőmérséklettel teltek. A 2-ától 5-éig terjedő időszakban 13 mm, míg 10-én és 11-én 7 mm eső esett összesen. A hónap második felét már jóval változékonyabb idő jellemezte. 15-én mérhettük a legalacsonyabb havi minimumot, ekkor reggelre 6,5 fokig hűlt le a levegő. 17-én, illetve 19-én egy-egy hidegfront haladt át felettünk zivatarral, de az utóbbi előtt 19-én napközben még 26,6 fokig emelkedett a hőmérséklet, ami egyben a havi maximum is lett. 20-án az átvonult front mögött két zivatar is előfordult, melyek közül a késő délutáni szupercella volt. A három napon összesen 30,5 mm csapadék hullott. Május hátralévő része hideg, időnként esővel, záporral tarkított idővel telt. A legmagasabb hőmérséklet mindössze 28-án és 29-én haladta meg a 20 fokot, míg a minimumok minden nap 10 fok alatt alakultak. A legnagyobb napi csapadékösszeget, 20 mm-t 30-án mérhettük.

A hónap csapadékösszege 81 mm lett, mely meghaladta az átlagos mennyiséget. A havi középhőmérséklet a napi minimum- és maximum-értékekből számolva 15,67 fok, míg a WS automata 5 percenkénti adatsorából számolva 15,21 fok lett, ami kb. 0,5 fokkal magasabb az átlagosnál.

A hónap fotói:

Hidegfront előtti égkép május 10-én Érkező szupercella május 20-án

Június:
Júniust kissé szárazabb, ám hőmérsékletileg rendkívül változatos időjárás jellemezte. A hónap hűvös, csapadékos napokkal indult, 6-áig még a 20 fokot sem érte el a maximum, sőt 2-án mindössze 15,3 fokos csúcsértéket mérhettünk. Ezen napok csapadékösszege 19 mm volt, és az eső, zápor mellett 1-jén zivatar is előfordult. A következő napokban rövid időre száraz, meleg idő köszöntött be, de 10-én egy hidegfront mögött ismét erőteljes lehűlés érkezett, és 11-én nem volt melegebb 19,8 foknál. A frontból 14,5 mm eső esett. A front mögött 12-étől ismét szárazra fordult az idő, és jelentős felmelegedés zajlott le. A délutáni hőmérséklet 17. és 21. között már 33-34 fokig emelkedett, az éjszakai minimumok pedig 15-20 fok között alakultak. 19-én volt a legmelegebb 34,2 fokos csúcsértékkel. 22-én egy gyenge hidegfront hatására délután egy szupercella haladt el tőlünk északra, majd este gyenge zivatar volt. 24-én egy újabb hidegfrontból 20 mm eső esett, és nagymértékű lehűlés kezdődött. Június vége így hűvös, de már száraz idővel telt. Éjszakánként 10 fok alá csökkent a hőmérséklet, és napközben is csak 20 fok körül alakultak a maximumok. Ekkor mérhettünk a hónap legalacsonyabb hőmérsékletét is, ugyanis 28-ára virradóan 5,8 fokig hűlt le a levegő.

A hónap csapadékösszege 55,5 mm lett, mely kevesebb az átlagosnál. A havi középhőmérséklet a napi minimum- és maximum-értékekből számolva 18,79 fok, míg a WS automata 5 percenkénti adatsorából számolva 15,21 fok lett, ami kb. 0,5 fokkal magasabb az átlagosnál.

A hónap fotói:

Közelgő vihar június 1-jén Szupercella Szombathely irányában június 22-én

Július:
Júliusban sok napsütésben és meleg nyári időben volt részünk, emellett azonban igen száraznak bizonyult a hónap. 1-jén a reggeli órákban még kissé hűvösebb volt, 9,3 fokig hűlt le a levegő. A következő napokban állandósult a 28-30 fok közötti csúcshőmérséklet, és az éjszakák is enyhébben lettek. 5-én és 6-án két záporzónából összesen 3,5 mm csapadék hullott, majd ugyanennyi eső esett 10-én és 11-én is egy átvonuló hidegfrontból. Utóbbi napon zivatar is előfordult. A front mögött kissé visszaesett a hőmérséklet, és 12-én reggel a hónap leghidegebb napjaként (1-jével együtt) ismét 9,3 fokig hűlt le a levegő. 15-én egy újabb gyenge hidegfrontból 3,5 mm csapadék hullott egy zivatar jóvoltából. Ezt követően egyre melegebb idő köszöntött be. 22-étől tartósan 30 fok felett alakult a legmagasabb hőmérséklet, 27-én, 28-án és 29-én pedig 35 fok feletti csúcsértékeket mérhettünk. A hónap legmelegebb napja az utóbbi volt 38,4 fokos maximummal és 20,3 fokos minimummal. Ezen időszakban egyedül 19-én fordult elő mérhető mennyiségű csapadék, de csupán 1 mm. 29-én este egy hidegfront haladt át felettünk porviharral. Mögötte 30-án és 31-én 29 fokig esett vissza a hőmérséklet, emellett 30-ára virradóan egy záporból 2 mm csapadék hullott.

A hónap csapadékösszege 13,5 mm lett, mely jelentősen elmaradt az átlagostól. A havi középhőmérséklet a napi minimum- és maximum-értékekből számolva 22,17 fok, míg a WS automata 5 percenkénti adatsorából számolva 22,37 fok lett, ami kb. 2,5 fokkal magasabb az átlagosnál.

A hónap fotói:

Tyndall-jelenség Szombathely határában július 19-én Fejlődő zivatar dél felé július 24-én

Augusztus:
Augusztust ismét száraz, eleinte igen meleg idő jellemezte. A hónap első napjaiban egyedül 4-én fordult elő kisebb csapadék egy zivatar jóvoltából, miközben gyakran 35 fok fölé emelkedett a hőmérséklet. A legmelegebbet, és egyúttal a havi maximumot 8-án mérhettünk, amikor 39,5 fokig forrósodott fel a levegő. Ez az érték új abszolút melegrekordnak számít. 9-én egy hidegfront vetett véget a hőségnek, de reggel ekkor volt a legenyhébb idő 20,4 fokkal. A front mentén éjszaka egy zivatarrendszerből 9,5 mm csapadék hullott, mellyel ez lett a legcsapadékosabb nap augusztusban. A következő napokban egészen 24-éig mérsékelten meleg, többnyire száraz időjárás alakult ki. 16-án mérhettük a hónap legalacsonyabb hőmérsékletét, reggelre ugyanis 7,9 fokig hűlt le a levegő. 24-étől egy sekély ciklon hatására hűvösre és csapadékosra fordult az idő. 28-áig bezárólag összesen 21,5 mm csapadék hullott többnyire eső, zápor formájában, de 27-én éjszaka gyenge zivatar is volt. A csúcshőmérséklet a borongós napokon még a 20 fokot sem érte el. 25-én volt a leghűvösebb 18,6 fokos maximummal. Ezt követően a hónap utolsó három napja már ismét naposabb, kellemes hőmérsékletű idővel telt.

A hónap csapadékösszege 37,0 mm lett, mely elmaradt az átlagostól. A havi középhőmérséklet a napi minimum- és maximum-értékekből számolva 21,66 fok, míg a WS automata 5 percenkénti adatsorából számolva 21,35 fok lett, ami kb. 2 fokkal magasabb az átlagosnál.

A hónap fotói:

Villám az esti zivatarrendszerből augusztus 9-én Reggeli köd Tyndall-sugarakkal augusztus 31-én

Szeptember:
Szeptemberben csapadékos és többször hűvös időjárásban volt részünk. A hónap eleje még késő nyáriasan telt, 8-án, a legmelegebb napon a 27,1 fokot is elérte a hőmérséklet. 9-étől kezdve egészen 20-áig ugyanakkor egy csapadékos periódus következett, melyben több alkalommal hullott 10 mm-t meghaladó csapadék. 16-án 18 mm eső esett, így (29-ével együtt) ez lett a hónap legcsapadékosabb napja. 10-én, 12-én, 13-án és 17-én zivatarok is előfordultak. A csúcshőmérséklet a tartósabban esős napokon már 20 fok alatt maradt. Emellett a felhősebb éjszakákon nem hűlt le számottevően a levegő, az 5,6 fokos legalacsonyabb havi minimumot azonban ebben az időszakban, 18-án mérhettük. 21. és 26. között száraz és ismét melegebb idő köszöntött be. Hajnalonként ugyan gyakran 10 fok alá süllyedt a hőmérséklet, de délutánonként 20 fok fölé melegedett a levegő. Az enyhülés 26-án érte el csúcspontját 23,9 fokkal, majd a hónap utolsó napjaiban egy hidegfront mögött markáns lehűlés következett be. Ennek nyomán 30-án már napközben sem volt melegebb 9,3 foknál. Ezzel együtt a napokban újabb nagy mennyiségű csapadék hullott.

A hónap csapadékösszege 96,5 mm lett, mely meghaladta az átlagos mennyiséget. A havi középhőmérséklet a napi minimum- és maximum-értékekből számolva 15,39 fok, míg a WS automata 5 percenkénti adatsorából számolva 14,78 fok lett, ami kb. 0,5 fokkal alacsonyabb az átlagosnál.

A hónap fotói:

Erős gomolyfelhő-képződés az esti zivatar előtt szeptember 12-én Élénk színű zenit körüli ív szeptember 15-én

Október:
Októberben ismét száraz, a hónap első részében hűvös, majd a végén szokatlanul enyhe időjárás uralkodott. A szeptember végén kezdődött lehűlés a hónap első napjaiban érte el mélypontját. Ennek nyomán 3-án, 4-én és 5-én fagyott, és a középső napon mérhettük a legalacsonyabb havi minimumot, -1,9 fokot. Emellett napközben is 15 fok alatt maradt a hőmérséklet. 6-ától kezdve megenyhült az idő, ugyanakkor a sok felhő miatt ezt az 5 és 10 fok közé emelkedő éjszakai minimumokban lehetett leginkább észrevenni, a délutáni értékek még 20 fok alatt maradtak. Ebben a 18-áig tartó időszakban időnként kisebb csapadék is hullott, a legnagyobb mennyiségben 11-én, amikor 6,5 mm volt a napi csapadékösszeg. Emellett megjelentek az első ködök is, de tartósabban ködös napok csak 20-ától kezdve lettek jellemzőek. Ekkor azonban szárazra és enyhébbre fordult az idő, így a csúcshőmérséklet - 26-a kivételével, amikor délutánig kitartott a köd - meghaladta a 20 fokot. A legmelegebb 23-án volt, akkor 24,8 fokos maximummal majdnem nyári napot mérhettünk. 29-én egy hidegfront haladt át felettünk, melyből 5,5 mm eső esett, és mögötte a hónap utolsó napjaira jelentősen lehűlt a levegő. 30-án már nem volt melegebb 13,4 foknál.

A hónap csapadékösszege 20,5 mm lett, mely elmaradt az átlagostól. A havi középhőmérséklet a napi minimum- és maximum-értékekből számolva 12,13 fok, míg a WS automata 5 percenkénti adatsorából számolva 11,43 fok lett, ami kb. 1,5 fokkal magasabb az átlagosnál.

A hónap fotói:

Erős deresedés október 4-én reggel Ködfelhőzet a Kőszegi-hegységről nézve október 26-án

November:
Novemberben kiemelkedően csapadékos, emellett viszont gyakran egyhangú, borongós időben volt részünk. A hónap első része még enyhébb idővel telt, időnként a 15 fokot is meghaladta a csúcshőmérséklet. 3-án volt a legmelegebb 18,4 fokkal, mely egyben a havi maximum is lett. Emellett a 4. és 10. körüli napokban kiadós csapadék hullott. A hónap közepén átmenetileg kissé csökkent a csapadékhajlam, ugyanakkor felhős, párás időjárás köszöntött be, 10 fok alatti maximum-hőmérsékletekkel és 5 fok körüli éjszakai minimumokkal. Változás 19-én következett be, amikor több mediterrán ciklon is elért bennünket, jelentős esőt okozva. Az utolsó ciklonból 23-án és 24-én összesen 52 mm csapadék hullott, és az előbbi volt a legcsapadékosabb nap a hónapban 28 mm-es összeggel. A ciklon mögött sarkvidéki eredetű levegő érkezett fölénk, így jelentősen visszaesett a hőmérséklet. A kezdetben viharos szél gyengülésével éjszakánként megjelentek a fagyok, míg napközben csupán 5 fok köré melegedett fel a levegő. A leghidegebb 28-án volt, amikor reggelre -6,5 fokig csökkent a hőmérséklet. A hideg idő mellett 25-én hószállingózás, 26-án pedig gyenge hózápor is előfordult, de mérhető mennyiségű csapadék ezekből már nem hullott.

A hónap csapadékösszege 144,5 mm lett, mely jelentősen meghaladta az átlagos mennyiséget. A havi középhőmérséklet a napi minimum- és maximum-értékekből számolva 6,63 fok, míg a WS automata 5 percenkénti adatsorából számolva 6,19 fok lett, ami kb. 2 fokkal magasabb az átlagosnál.

A hónap fotói:

Sűrű nyílt köd november 16-án Vöröslő napnyugta november 28-án

December:
Decemberben újból száraz, és a hónap nagy részében szürke időjárásban volt részünk. Az első napokban a november végi lehűlés nyomán éjszakánként még jelentősen lehűlt a levegő. 3-án mérhettünk a hónap legalacsonyabb minimumát, -5,9 fokot. 6-án egy hidegfrontból kisebb hózápor is előfordult, majd a front mögött az északnyugati szél főnhatásának köszönhetően megenyhült az idő. Napközben 5 és 10 fok között alakultak a csúcsértékek, és a felhősebb napokon éjszaka sem fagyott. Ezt követően 11-étől egészen 23-áig többnyire borongós, párás, gyakran ködös időjárás alakult ki, többszöri szitálással, ónos szitálással. A kezdetben még enyhe hőmérsékleti értékek fokozatosan visszaestek, 16-ától 19-éig már napközben sem melegedett fagypont fölé a levegő. 16-án és 17-én zúzmaraképződés is előfordult. Szenteste napján a megerősödő déli szél felszaggatta a felhőzetet, és ezzel együtt jelentős felmelegedés következett be. 25-én már 12,7 fokon tetőzött a hőmérséklet, mely egyben a havi maximum is lett, 26-án pedig 8,1 fokos minimum-hőmérsékletet mérhettünk. Ezen a napon este jelentős mennyiségű, 10,5 mm eső esett. Emellett a hónap utolsó napjaiban is hullott kevés csapadék, de folytatódott az enyhe, éjjel is fagymentes idő.

A hónap csapadékösszege 14,0 mm lett, mely elmaradt az átlagostól. A havi középhőmérséklet a napi minimum- és maximum-értékekből számolva 2,59 fok, míg a WS automata 5 percenkénti adatsorából számolva 2,24 fok lett, ami kb. 2 fokkal magasabb az átlagosnál.

A hónap fotói:

Hózápor Szombathelyen december 7-én délelőtt Zúzmaraképződés december 17-én

Éves statisztikák:

Hőmérséklet Csapadék
Éves középhőmérséklet: 11,13 °C Éves csapadékösszeg: 758,5 mm
Éves abszolút minimum: -13,8 °C (jan. 27.) Legnagyobb napi csapadékösszeg: 31,0 mm (márc. 30.)
Éves abszolút maximum: 39,5 °C (aug. 8.) Legkisebb havi csapadékösszeg: 13,5 mm (júl., dec.)
Legalacsonyabb havi középhőmérséklet: 0,07 °C (jan.) Legnagyobb havi csapadékösszeg: 144,5 mm (nov.)
Legmagasabb havi középhőmérséklet: 22,37 °C (júl.) Csapadékos napok
száma:
174 db
Legkisebb napi hőingás: 0,8 °C
(dec. 14., dec. 18.)
Havas napok száma: 40 db
Legnagyobb napi hőingás: 21,7 °C (aug. 8.) Hótakarós napok száma: 38 db
Éves abszolút hőingás: 53,3 °C Legnagyobb hóvastagság: 30 cm (jan. 17.)
Zord napok száma
(Tmin <= -10,0 °C):
2 db Csapadékkal járó zivataros napok száma: 15 db
Téli napok száma
(Tmax <= 0,0 °C):
17 db Száraz zivataros napok száma: 10 db
Fagyos napok száma
(Tmin < 0,0°C):
87 db Jégesős napok száma: 2 db
Nyári napok száma
(Tmax >= 25,0 °C):
82 db  Ónos/fagyott esős vagy
szitálásos napok száma:
12 db
Hőségnapok száma
(Tmax >= 30,0 °C):
31 db Ködös napok száma: 36 db
Forró napok száma
(Tmax >= 35,0 °C):
8 db Zúzmarás napok száma: 3 db

Írta és a képeket, valamint a grafikonokat készítette: Hérincs Dávid